Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Telefonhasználat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

F_Zita 2024-05-03 14:09:23

Kedves Attila,
Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalását.
Dolgozó a munkáltató székhelyén végez munkát, de nem akar céges mobilt használni a tevékenysége során (nem akar 2 számot, 2 telefont, stb..) ezért a privát telefonjáról intézi a céges ügyeket. Szeretné ennek költségeit megtéríttetni, de nem akarja a cégre átíratni a számot. Tehát a munkáltató mindent biztosítana, de a munkavállaló nem akar a használat lehetőségével élni.

Ön szerint erre a helyzetre elfogadható lenne e, hogy a cég költségtérítést fizetne, mely az szja 25. parf. (1) értelmében nem önálló tevékenységből származó bevételnek minősül a magánszemélynél, melyből levonható az szja tv.3. számú melléklet I./11. pontja szerint elismert költség, azaz a mobiltelefon használati díja, a hivatalos beszélgetések arányában. Vagy ezt a módszert aggályosnak találná?

Válaszát köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-05-08 07:05:58

Kedves [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra